Ce este un serviciu de detailing auto?

Ce este un serviciu de detailing auto?

admin
0


Intr-o piata precum cea a serviciilor de curatenie a automobilelor, in care serviciile sunt multiple si multi spun ca iti ofera prestanta si experienta, trebuie sa stii a face diferenta intre ceea ce inseamna detailing auto si o simpla curatare interioara sau exterioara a masinii.

Ambele servicii amintite mai sus se concentreaza pe curatenia, protectia, revitalizarea suprafetelor, dar nu intotdeauna rezultatele care ti se promit sunt pe masura asteptarilor. Pana la urma care este intelesul detailingului auto?

Acest concept face referire la un intreg proces de curatare extrem de minutioasa, atat in interiorul, cat si in exteriorul automobilului, incluzand aici si aspecte legate de ceruire si lustruire, pentru a produce un nivel al calitatii in detaliu. Trebuie sa stiti ca detailingul auto este un serviciu la care se poate apela nu numai pentru a imbunatati aspectul masinii, ci si ca o garantie de pastrare a valorii de revanzare a unei masini.

Detailingul auto are doua componente: detailing exterior si detailing interior. Daca ne referim la detailingul exterior, in cadrul acestui proces se executa curatarea vopselei masinii, pana cand aceasta incepe sa straluceasca, curatarea geamurilor, a rotilor si a anvelopelor.

Curatare, lustruire si protejare – acestea sunt cele trei mari componente ale cosmetizarii masinii la exterior. Pentru a atinge telul final si pentru a da masinii aspectul dorit, cei care se ocupa de detailing folosesc diverse produse precum clay bar, ceara, paste abrazive. Pe langa toate acestea, se folosesc mai multe tipuri de aplicatoare si lavete speciale.

Atunci cand vorbim de curatare exterioara, trebuie sa amintim ca aici se intervine asupra tuturor particulelor straine de la suprafata, care trebuie indepartate total. Pentru a atinge rezultatul dorit, se apeleaza la utilizarea in spalare si claying. Daca lacul masinii este contaminat pe interior si nu poate fi curatat cu o simpla spalare, se intervine cu argila care are capacitatea de a curata murdaria. Ca informatie generala, contaminarea lacului poate surveni din cauza unor emanatii industriale, particule de aer, particule de murdarie, gudron sau excremente de animale.

Atunci cand se corecteaza acest aspect, se intervine cu o pasta abraziva, eliminandu-se un strat fin din lacul masinii pentru a fi eliminate zgarieturile fine. Ulterior acestei actiuni, este nevoie de protejarea masinii care se realizeaza prin aplicarea unui material de protectie care impiedica materialele straine sa adere la suprafata vehiculului. Ca informatie generala, putem folosi, in aceste cazuri, ceara si sigilanti speciali.

Atunci cand vorbim de detailing interior, facem referire la curatarea compartimentului pentru pasageri din masina. In acest proces se folosesc detergenti de curatare cu abur, lichide. Cel mai important de stiut este ca detailingul auto nu implica reparatii la caroserie, servicii de vopsire, mecanica sau reparatii ale tapiteriei.

Inainte de toate, cei care executa detailing auto trebuie sa fie capabili sa identifice corect materialele cu care avem de-a face in timpul actiunii. Cunostintele despre fiecare material in parte iti dau posibilitatea sa pui diagnosticul corect pentru diferite probleme iar produsele chimice, sculele si procedurile sa fie alese in cunostinta de cauza. Important este sa faci bine masinii nu sa ii produci daune.

SURSA: https://www.radardemedia.ro/

CLIENtII AU DECIS: CARE ESTE CEA MAI PROFI FIRMa DIN ONEsTI ÎN DOMENIUL AUTO

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

AvaClean – Detailing Auto Onesti

AvaClean este un centru de Detailing Auto din Onești, județul Bacău ce are ca scop redarea strălucirii și grija față de interiorul mașinii dumneavoastră, folosind aparatură și substante de ultimă generație. Compania a fost înființată în anul 2017, și, cu ajutorul personalului calificat, cu o experiență de peste 5 ani în domeniu, a ajuns lider in industrie. Produsele folosite sunt eco-friendly și biodegradabile.

×

Salut!

Selectează din lista unul dintre operatorii noștrii și pune întrebarea dorită, sau contactează-ne pe email/formular de contact!

× Cu ce te putem ajuta?